Koploper Liverpool en Stoke City scoren niet

10 januari 2009, 20:51   Bijgewerkt: 10 januari 2009, 21:01

Stoke City blijft prima presteren in thuisduels. De promovendus pakte tot dusver zeventien van de twintig punten in het eigen Britannia Stadium. Vandaag voegde de ploeg uit Stoke-on-Trent één punt aan dat totaal toe. Op eigen veld werd koploper Liverpool namelijk op 0-0 gehouden. Eerder dit seizoen kwamen beide ploegen in Liverpool ook al niet tot scoren.

Hoewel een gelijkspel de juiste afspiegeling is van het spelbeeld, waren de bezoekers in de slotfase tot tweemaal toe dicht bij de zege. Steven Gerrard had echter pech bij de afronding; de middenvelder raakte in beide gevallen het aluminium. Rory Delap mikte namens de thuisclub al na tien minuten op de paal.

De remise zorgt ervoor dat de naaste achtervolger van The Reds, Chelsea, de achterstand morgen kan verkorten tot één punt. The Blues dienen op Old Trafford dan wel af te rekenen met Manchester United. Stoke City blijft strijden tegen degradatie en staat nu zeventiende met 21 punten.

Bij Liverpool stond Dirk Kuyt in de basis en maakte de negentig minuten vol. Ryan Babel viel in de 75ste minuut in voor Yossi Benayoun.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!