Tommie van der Leegte tot medio 2011 NAC'er

10 januari 2009, 21:33   Bijgewerkt: 10 januari 2009, 21:40

Tommie van der Leegte speelt ook de komende twee seizoenen voor NAC Breda. De Brabanders hebben die optie in zijn contract gelicht. De middenvelder geldt dit seizoen als één van de sterkhouders bij de ploeg van Robert Maaskant.

Mede door de goede sfeer in Breda heeft de oud-speler van PSV en FC Twente het plezier in het voetbal hervonden. "Ik presteer het best wanneer de sfeer goed is, zoals in Breda. Al moet dat beeld niet overdreven worden. We zijn heus niet allemaal vrienden van elkaar. We zijn wel een eenheid", aldus Van der Leegte in BN De Stem.

"Vrijwel iedereen in de voetballerij is enthousiast over NAC. De club leeft, het publiek is fanatiek, de stad mooi en gezellig. Het plaatje is gewoon compleet. Ik weet dat een jongen als Danny Koevermans hier bijvoorbeeld ook graag eens zou willen voetballen. En zo ken ik er zoveel. Dat zegt iets. Om voor mezelf te spreken: het plezier in de sport is weer helemaal terug."

Van der Leegte stond de afgelopen anderhalve maand buiten spel met een hamstringblessure. Volgende week hoopt hij in het competitieduel met FC Utrecht zijn rentree te maken. "Op wat spierpijn na, ben ik helemaal fit."

Eerder dit seizoen verlengde NAC ook de contracten van Jelle ten Rouwelaar, Patrick Zwaanswijk en Martijn Reuser.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen