Doelpuntenfestijn Valencia - Villarreal onbeslist

11 januari 2009, 00:14   Bijgewerkt: 11 januari 2009, 00:20

Het duel in de Spaanse subtop tussen Valencia en Villarreal is in de sinaasappelenstad uitgelopen tot een ware thriller. Thuisclub Valencia leek een gemakkelijke avond tegemoet te gaan, maar moest uiteindelijk toch toestaan dat de bezoekers een punt meenamen naar Villarreal: 3-3.

Al na tien minuten leek het duel gespeeld en moest Villarreal oppassen dat het niet met een grote nederlaag huiswaarts werd gestuurd. Ruben Baraja en David Villa zetten Valencia op een comfortabele 2-0 voorsprong. Op slag van rust verkortte Fabrizio Fuentes de marge tot één en was de spanning opeens terug.

Na rust ging Villarreal op zoek naar de gelijkmaker en het kreeg loon naar werken. Een kwartier voor tijd zette Joseba Llorente de ploeg van Manuel Luis Pellegrini naast het Valencia van Unai Emery.

Het duurde echter niet lang voordat Villarrreal opnieuw een achterstand opliep. Dit maal was Edu hier verantwoordelijk voor. Ook deze tik kwam de achtste finalist in de Champions League te boven: via de penaltystip bepaalde Giuseppe Rossi de eindstand op 3-3.