Fout Gomes leidt PSV naar rand van afgrond

21 februari 2006, 22:38

PSV heeft een klein wonder nodig om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. In Eindhoven ging de ploeg van Guus Hiddink met 0-1 onderuit tegen Olympique Lyon en dat was gezien het spelbeeld niet onterecht. Vooral na rust waren de Fransen een maatje groot voor PSV. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel uit een vrije trap van Juninho, waar PSV-doelman Gomes zich lelijk op verkeek. Deze fout kan PSV wel eens duur komen te staan, want gezien de kracht van Lyon lijkt de kans klein dat PSV deze nederlaag in Frankrijk weg kan poetsen.

Ondanks deze indrukwekkende resultaten zal ook Lyon niet met een gerust hart toegeleefd hebben naar het duel in Eindhoven. In eigen stadion was de ploeg van Hiddink immers al vijftien Europese duels op rij ongeslagen. De laatste thuisnederlaag van PSV dateerde alweer van het seizoen 2003/2004, toen AS Monaco in Eindhoven met 1-2 te sterk bleek. Vorig seizoen, toen beide ploegen elkaar troffen in de kwartfinale van het kampioenenbal, kwam Lyon in Eindhoven niet verder dan 1-1.

Direct na het eerste fluitsignaal ontspon zich een boeiend gevecht in het uitverkochte Philips Stadion. Al binnen één minuut leek Vennegoor of Hesselink zijn ploeg een droomstart te bezorgen, maar de kopbal van de spits werd op fantastische wijze gepareerd door Lyon-doelman Coupet. Deze doelkans bleek het begin van een interessante eerste helft, waarin beide ploegen mogelijkheden kregen om de score te openen. Namens PSV waren Vennegoor of Hesselink, Afellay en Alex dicht bij een treffer, terwijl aan de andere kant vooral Carew voor de nodige onrust zorgde. De Noor dook een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van Gomes, maar met name door sterk verdedigen van Alex en Simons bleef PSV in de eerste helft op de been.

Deze treffer, alweer de vierde van Juninho in deze Champions League, kwam in Eindhoven als een mokerslag aan. De ploeg van Hiddink liep na het dure doelpunt achter de feiten aan en slaagde er amper meer in om een fatsoenlijk aanval op de mat te leggen. Hiddink bracht Koné nog als breekijzer, maar ook de Ivoriaan kon het tij niet keren. De aanvaller had de bal in de slotfase voor het intikken, maar tot ontsteltenis van heel Eindhoven en omstreken schoot de Ivoriaan voor open doel op de paal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen