Wielaert klaar voor debuut tegen NEC

13 januari 2009, 09:09   Bijgewerkt: 13 januari 2009, 17:05

Robbie Wielaert hoopt komend weekend, in de uitwedstrijd tegen NEC, zijn debuut te kunnen maken voor zijn nieuwe club Ajax. De Amsterdammers bereikten maandag met FC Twente overeenstemming over de transfer van de inschuivende verdediger, die woensdag voor het eerst meetraint met de selectie van coach Marco van Basten.

"In principe ben ik inzetbaar voor de competitiehervatting zondag tegen NEC. Het was handiger geweest als ik het trainingskamp in Portugal al had meegemaakt, maar het is in elk geval nog rondgekomen voor de eerste wedstrijd", zegt hij in het AD. Met deze laatste zin verwijst Wielaert naar de moeizame onderhandelingen tussen FC Twente en Ajax, die in totaal ruim een half jaar in beslag namen. De verdediger heeft echter geen zin om met modder te gooien naar zijn oude club. "Ik ben er niet naar op zoek om bepaalde mensen bij Twente nu zwart te maken. Daar heb ik niets aan en de club is ook goed voor me geweest. Ik steek al mijn energie nu in Ajax."

Wielaert, afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, is dolblij dat hij op 30-jarige leeftijd nog de stap naar Ajax kan maken. "Het is lang niet voor iedereen weggelegd om op latere leeftijd nog de stap naar een topclub te maken. Ik ben blij dat Ajax na de eerste mislukte poging van afgelopen zomer nog een keer is teruggekomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen