Koeman: "Benfica heeft favorietenrol overgenomen"

22 februari 2006, 11:15

Voorafgaand aan het duel tussen Benfica en Liverpool gold de Britse ploeg als torenhoge favoriet, maar na de 1-0 zege voor de Portugezen zijn de rollen omgedraaid. Benfica reist over twee weken als favoriet naar Engeland en krijgen een unieke mogelijkheid om de titelverdediger uit het toernooi te knikkeren.

Benfica-trainer Ronald Koeman beseft zich dat zijn ploeg zich na de overwinning niet langer kan verschuilen in de rol van underdog. "We weten dat als wij in Liverpool één keer scoren, zij er direct drie moeten maken", is de snelle rekensom van Koeman. "Een dag geleden was Liverpool voor iedereen nog de grote favoriet, maar nu zijn wij dat."

Koeman is, ondanks het feit dat Benfica vooral voor rust bijzonder weinig liet zien, trots op de prestatie van zijn ploeg. "Liverpool had dit seizoen nog geen wedstrijd verloren in de Champions League, ondanks dat ze twee keer gespeeld hebben tegen Chelsea. Dat we zowel Liverpool als Manchester United hebben weten te verslaan, bewijst dat we een goede ploeg hebben."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen