Klasse Sahar bezorgt De Graafschap drie punten

17 januari 2009, 20:30   Bijgewerkt: 17 januari 2009, 21:11

De Eredivisie heeft er een smaakmaker bij. Chelsea-huurling Ben Sahar bewees zaterdag tegen Willem II direct dat De Graafschap met hem goud in huis gehaald heeft. Met een fraai doelpunt besliste de Israëliër de wedstrijd (1-0).

Het was dan ook niet verwonderlijk dat een combinatie tussen beide spitsen tot de openingstreffer leidde. Op aangeven van De Jong zorgde Sahar, na ruim een kwartier, op knappe wijze voor de 1-0. Op de rand van het strafschopgebied dolde hij zijn tegenstander en krulde hij de bal over doelman Aerts in de verre hoek.

Op die voorsprong viel weinig af te dingen. Qua kansen was er weinig verschil tussen beide teams, maar De Graafschap knokte voor elke meter en liet meer dan Willem II zien dat het wilde winnen. De Tilburgers hoopten slechts op een ingeving van Frank Demouge, met dertien treffers topscorer van de club, maar die kwam amper in de buurt van het Doetinchemse doel.

Luuk de Jong

Luuk de Jong

Het was wel het sein voor Willem II opportunistisch naar de gelijkmaker op jacht te gaan. Opnieuw was Van Eijden gevaarlijk met het hoofd, maar de vingertoppen van Heijblok en de paal voorkwamen een treffer. Aan de overzijde was Sahar dicht bij een tweede doelpunt, maar ditmaal kreeg Aerts er wel een hand tegen. Vlak voor tijd raakte invaller Robbemond nog de paal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen