Stenman lijkt klaar voor bekerduel met NAC

Ger
20 januari 2009, 14:49

Trainer Ron Jans van FC Groningen kan woensdag in de bekerwedstrijd tegen NAC Breda waarschijnlijk weer een beroep doen op Fredrik Stenman. De verdediger ontbrak zondag tegen Sparta (1-1) vanwege ziekte.

"Hij heeft de volledige training meegedaan en het is nu even afwachten hoe zijn lichaam reageert", zegt Jans op de website van FC Groningen. De club uit de Martinistad moet het in Breda nog wel stellen zonder Petter Andersson. "Hij was wel weer op de training, maar is er morgen nog niet bij. Sepp De Roover en Nicklas Pedersen richten zich op de wedstrijd van Ajax. Maar of ze dat halen, is nog niet te zeggen. Brian van Loo is er nog niet bij, net als Jeroen Veldmate."

De oefenmeester hoopt dit seizoen met FC Groningen te stunten in de KNVB Beker. "Voor ons is het bekertoernooi echt belangrijk. We zullen vier goede tegenstanders moeten verslaan om de beker te winnen. Het winnen van de beker met FC Groningen is een droom. Het liefste zou ik dat meemaken als trainer. Het ligt meer voor de hand dan het behalen van een kampioenschap. Het bekertoernooi leeft in de groep. Morgen moeten we het op het veld laten zien."

Met NAC Breda trefffen de noorderlingen een lastige opponent, weet Jans. "We zijn de laatste jaren tweemaal door NAC Breda uitgeschakeld in het bekertoernooi, maar in de competitie waren we tot dit jaar juist al een hele tijd ongeslagen. Dit seizoen zijn Groningen en NAC met elkaar te vergelijken. Beide clubs begonnen sterk en zijn mede door blessures wat teruggezakt op de ranglijst. Bij NAC is Rob Penders misschien nog wel belangrijker dan hun topscorer Matthew Amoah."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen