Feyenoord ziet laatste kans op prijs vervliegen

20 januari 2009, 22:34   Bijgewerkt: 20 januari 2009, 22:46

De sportieve ellende bij Feyenoord is weer een stukje groter geworden. De kwakkelende Rotterdammers hoopten via de KNVB beker het seizoen nog wat glans te geven, maar SC Heerenveen maakte dinsdag aan die plannen een eind. In de Kuip, waar het Legioen ditmaal wél achter de eigen ploeg stond, werd het 0-3. Viktor Elm was met twee goals het Friese goudhaantje.

Alles of niets, de dood of de gladiolen, buigen of barsten: alle clichés waren van toepassing op de bekerwedstrijd van Feyenoord tegen SC Heerenveen. Want na de uitschakeling in de UEFA Cup en de dramatische resultaten in de competitie, waar het linkerrijtje nog lang niet in zicht is, was het bekertoernooi Feyenoords enige optie om het seizoen nog enigszins kleur te geven. Verlies in de beker zou betekenen dat de club definitief een grote rode streep door het seizoen kon zetten.

fans
protest
legioen
supporters

protest

legioen

supporters]}De fans leken dat ook te beseffen, want in tegenstelling tot afgelopen vrijdag in Friesland stond het Rotterdamse Legioen nu wél als één man achter de club. Wellicht geïnspireerd door een toespraak van oer-Feyenoorder Gerard Meijer vlak voor de wedstrijd, die de fans onder meer opriep om een streep te zetten onder de gebeurtenissen van vorige week, zetten de supporters hun beste beentje voor. De spelers die vrijdag nog uitgefloten werden, werden ditmaal toegezongen en aangemoedigd.

Met deze 0-1 stand op het bord had Feyenoord in de tweede helft niet veel keus: de ploeg moest aanvallen. Dat deed het ook en het mocht een klein wonder heten dat Heerenveen stand hield. Feyenoord nam het doel van Heerenveen-keeper Brian Vandenbussche volop onder vuur, waarbij vooral Georginio Wijnaldum een (bijna) niet te missen kans kreeg. Voor open doel mikte de jonge middenvelder echter naast. Bruins en Makaay waren eveneens dicht bij een doelpunt, maar ook zij kregen de bal niet in het Friese doel.

Door deze, zeer geflatteerde, nederlaag zal het seizoen 2008/ 2009 definitief te boeken in gaan als een rampjaar vor Feyenoord. Het enige wat de ploeg nu nog kan doen, is zich proberen te plaatsen voor de play-offs om een UEFA Cup-ticket. Pluspunt voor de club is dat het hierbij kan rekenen op de steun van de eigen fans. Zelfs met de 0-3 op het scorebord toonde de Rotterdamse aanhang zich trouw aan de club. In deze moeilijke tijd, is dat in elk geval iets waar de club blij mee kan zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen