Utrecht lang zonder teruggehaalde Van der Zwan

22 januari 2009, 22:55   Bijgewerkt: 22 januari 2009, 23:23

FC Utrecht-trainer Ton du Chatinier kan zes tot acht weken geen beroep doen op spits Frank van der Zwan. De 19-jarige speler ondergaat spoedig een enkeloperatie, waarbij een hinderlijk botje aan de achterkant van het gewricht zal worden verwijderd. Van der Zwan werd deze winterstop teruggehaald van HFC Haarlem.

"Het is een kwetsuur waar hij bij Haarlem ook wel mee bekend was. Daar is gekozen hem een injectie te geven, waarna hij weer zes weken fit is geweest. Eénmaal bij ons is hij rap weer teruggevallen. Een kijkoperatie is nu de beste oplossing", aldus clubarts Frank van Hellemondt in het Algemeen Dagblad.

In aanloop naar de ontmoeting met Sparta Rotterdam kampen de Utrechters met personele problemen. Aanvallers Ali Boussaboun en Morten Skoubo zijn geblesseerd, terwijl Simon Cziommer en Mihai Nesu een schorsing uitzitten. 

Tim Cornelisse, Barry Maquire en Loïc Loval lijken wel speelklaar voor het treffen met de Rotterdammers. Of datzelfde geldt voor Gregor van Dijk wordt later deze week bepaald.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen