Zwaanswijk: "Niet onder de indruk van Toivonen"

25 januari 2009, 00:22   Bijgewerkt: 25 januari 2009, 00:31

Patrick Zwaanswijk stond zaterdag in Eindhoven tegenover een nieuw gezicht. De verdediger van NAC Breda had als taak om Ola Toivonen af te stoppen, de nieuwe Zweedse spits van PSV. Dat was geen heel moeilijke taak, vertelt Zwaanswijk.

"Je zag duidelijk dat Toivonen nog moest wennen aan zijn teamgenoten en het systeem waarin PSV speelde", zegt Zwaanswijk tegen FCUpdate.nl. "Dat Toivonen in de basis stond, kwam ons daarom niet slecht uit. Het was niet heel lastig om tegen hem te spelen, eerlijk gezegd. Ik heb wel eens moeilijkere tegenstanders gehad."

"Wat zijn sterke punten zijn? Nou, Toivonen heeft aardig wat loopvermogen", vervolgt hij. "Zijn loopacties moeten alleen nog afgestemd worden op de rest van de ploeg. Maar goed, hij is nog jong. Hij zal ongetwijfeld groeien tot een betere speler."

Overigens was Zwaanswijk sowieso niet onder de indruk van PSV, dat slechts één punt meer heeft dan NAC. "Je ziet duidelijk dat ze in een moeilijke fase zitten, het lijkt wel alsof de spelers zich geen raad weten met het spelsysteem. Nee, ik denk dat de sportieve problemen van PSV nog lang niet ten einde zijn. Daarom is het ook jammer dat wij hier twee punten uit handen gegeven hebben. We speelden een beetje op z'n Italiaans en kwamen met 1-2 voor. Helaas viel die 2-2 daarna op een klungelige manier. We hebben de overwinning weggegeven", treurt de verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen