Groningen is Andersson rest van het seizoen kwijt

Ger
26 januari 2009, 15:16   Bijgewerkt: 26 januari 2009, 15:25

FC Groningen kan de rest van het seizoen geen beroep meer doen op Petter Andersson. De Zweed blijkt zondag zwaar knieletsel te hebben opgelopen in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Ajax. Hij kwam tien minuten voor het einde binnen de lijnen en moest na het laatste fluitsignaal per brancard van het veld worden gedragen.

Uit medisch onderzoek is maandag gebleken dat Andersson de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft afgescheurd. Daarnaast is de mediale band beschadigd. De middenvelder zal een operatie moeten ondergaan en is daarna maandenlang uitgeschakeld. Trainer Ron Jans spreekt van "een grote tegenslag".

Andersson laat op de website van FC Groningen weten zwaar aangeslagen te zijn. "Ik wist al meteen dat het niet goed zat. Mijn knie was direct stijf, kon hem niet meer bewegen en ik had veel pijn. Vannacht heb ik nauwelijks geslapen. Uit de MRI is gebleken dat de voorste kruisband kapot is. Dat was eigenlijk geen verrassing voor me. Je wilt echter positief blijven en je hoopt dat het niet is wat je voelt en dat het misschien alleen kniebandletsel is. Helaas het is het 'worst case scenario' geworden."

De Zweed haalt het moment waarop hij geblesseerd raakte nog eens terug. "Ik wil de tegenstander blokken, maar kom met mijn passen verkeerd uit. Daarom zet ik met mijn verkeerde been de tackle in. Ik ben dom geweest, maar het is nu eenmaal gebeurd. De komende dagen ga ik met mensen uit mijn omgeving overleggen over de operatie en het revalidatieproces. We gaan een chirurg zoeken en dan een plan opstellen. Ik weet nog niet of ik naar Zweden ga of in Nederland blijf."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen