Van Basten akkoord met 500 euro boete

Ger
26 januari 2009, 16:45   Bijgewerkt: 26 januari 2009, 17:47

Trainer Marco van Basten van Ajax zit zaterdagavond gewoon op de bank tijdens de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. De aanklager betaald voetbal legde de voormalig bondscoach maandag een geldstraf van 500 euro voor. De oefenmeester heeft het schikkingsvoorstel inmiddels geaccepteerd. Hij vreesde aanvankelijk voor een schorsing van een wedstrijd.

Van Basten krijgt de boete omdat hij zondag tijdens de door zijn ploeg verloren uitwedstrijd bij FC Groningen (1-0) het veld inliep. Hij wilde op die manier zijn onvrede duidelijk maken over een beslissing van scheidsrechter Jan Wegereef, die zojuist Jan Vertonghen met een tweede gele kaart van het veld had gestuurd. Wegereef verwees Van Basten daarop naar de tribune.

Jan Vertonghen mag zaterdagavond niet met Ajax tegen Heerenveen uitkomen. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de Belg voor een duel geschorst. De Amsterdamse club kan geen beroep tegen die sanctie aantekenen. Volgens de reglementen van de Nederlandse voetbalbond mag dat alleen als een voetballer direct een rode kaart krijgt.

Ajax kon vorige week ook niet protesteren tegen een schorsing van centrumspits Dario Cvitanich. De Argentijn kreeg twee gele kaarten in de uitwedstrijd tegen NEC. Verdediger Patrick Pothuizen van de Nijmeegse club gaf na afloop van het bewuste duel toe dat Cvitanich eigenlijk niet voor de tweede keer een gele kaart had moeten krijgen. "Ik liet me vallen en de scheidsrechter trapte erin", zei hij. Cvitanich ontbrak daarom zondag tegen FC Groningen.

Ajax incasseerde dit seizoen al vier rode kaarten. Behalve Cvitanich en Vertonghen werden ook Gregory van der Wiel en Evander Sno direct van het veld gestuurd. De rode kaart van Sno in de wedstrijd tegen Willem II was ook omstreden. De KNVB besloot de middenvelder na het bestuderen van de televisiebeelden niet te schorsen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen