AZ laat Real Betis ontsnappen

23 februari 2006, 23:05

Na 35 minuten in het duel tussen AZ en Real Betis gingen de fans van AZ er eens goed voor zitten. Door treffers van Arveladze en Jaliens was de 2-0 nederlaag in het eerste duel met Real Betis weggepoetst en leken de Alkmaarders na de ontsnapping tegen Krylia Sovetov Samara opnieuw voor een stunt te gaan zorgen. Tot ontzetting van alles en iedereen vergat AZ in het restant van de wedstrijd echter om het karwei af te maken. Een treffer van Melli in verlenging dompelde Alkmaar alsnog in rouw en zorgde er voor dat de UEFA Cup-finale in Eindhoven in ieder geval zonder Nederlandse ploeg gespeeld zal worden.

Met Van Galen achter de spitsen en Kenneth Perez op de linkerflank begon AZ sterk aan het duel met Real Betis, de huidige nummer negentien van de Spaanse Primera Division. Op aanraden van zijn assistent, die goed gezien had dat een Spaanse verdediger de bal met zijn hand beroerde, legde arbiter Meyer de bal al binnen twee minuten op de stip. 

penalty strafschop

penalty strafschop

De Alkmaarders lieten zich door deze misser van Landzaat echter niet uit het veld slaan. Nadat Arveladze met twee kopballen al voor het nodige gevaar gezorgd had, was de derde doelpoging van de Georgiër raak. Na een geweldige steekbal van Perez kwam de spits oog in oog te staan met de Spaanse doelman Contreras en met een simpel schot zorgde hij voor de belangrijke openingstreffer. 

Hoewel dit tweede doelpunt nog niet voldoende was om de tweestrijd met Betis te winnen, leek AZ na de treffer van Jaliens even op twee gedachten te hinken. De ploeg leek te schrikken van haar onverwacht snelle comeback en gaf Betis, dat rijp leek voor de slacht, de kans om zich terug in het duel te knokken. AZ-doelman Timmer bood de Spanjaarden met een slechte uittrap zelfs een uitgelezen kans op de 2-1, maar tot opluchting van de Hout schoot Betis-middenvelder Capi de bal op de paal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen