Real Madrid stapt toch niet naar CAS

27 januari 2009, 17:28   Bijgewerkt: 27 januari 2009, 18:14

Real Madrid heeft zich er bij neergelegd dat het slechts één aankoop mag inschrijven voor de Champions League. De Spaanse club wilde bij sporttribunaal CAS afdwingen dat het zowel Klaas Jan Huntelaar als Lassana Diarra mocht inschrijven voor het miljoenenbal, maar heeft besloten om deze beroepszaak in te trekken.

Het besluit kwam na een overleg tussen waarnemend voorzitter Vicente Boluda van Real en UEFA-baas Michel Platini vorige week in Nyon. Volgens de regels van de UEFA mag een club slechts één winteraankoop inschrijven, die al eerder dit seizoen actief was in een Europees bekertoernooi. Huntelaar speelde met Ajax in het najaar al in de UEFA Cup, Diarra was met zijn oude club Portsmouth in hetzelfde toernooi actief.

De UEFA wees een verzoek van Real Madrid om beide spelers tóch in te mogen schrijven, tot tweemaal toe af. Verwacht wordt dat Real Madrid nu kiest voor Lassana Diarra, waardoor Huntelaar buiten de boot zou vallen. Diarra heeft de laatste weken immers een basisplaats, terwijl Huntelaar tijdens invalbeurten nog weinig indruk gemaakt heeft.

Real, dat op 25 februari en 10 maart tegen Liverpool speelt in de Champions League, moet voor eind januari beslissen wie van de twee speelgerechtigd wordt. Op de website van de Spaanse club staat vermeld dat die keuze nog niet is gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen