Hofs, Van Bommel en Meerdink bij Oranje

24 februari 2006, 12:07

Bondscoach Marco van Basten heeft zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor de oefeninterland tegen Ecuador. Nick Hofs maakt voor het eerst deel uit van de selectie, terwijl Mark van Bommel en Martijn Meerdink na een lange afwezigheid weer terug zijn in de keurkorps van Van Basten. Ook Urby Emanuelson en Kew Jaliens zijn opnieuw opgeroepen. Edgar Davids, Jan Kromkamp en Roy Makaay zijn de meest opvallende afwezigen.

Met name de uitverkiezing van Meerdink is opvallend. De aanvaller van AZ behoorde niet tot de voorlopige selectie en moest donderdag tegen Real Betis nog genoegen nemen met een plaats op de bank. AZ-trainer Louis van Gaal gaf tegen de Spanjaarden de voorkeur aan Tarik Sektioui. Meerdink maakte in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië (26 maart 2005) voor de eerste en laatste keer deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller raakte destijds echter zwaar geblesseerd.

Opvallend is bovendien het feit dat Nigel de Jong niet tot de selectie behoort. De middenvelder was de laatste maanden aan vaste waarde in de selectie, ondanks het feit dat hij bij Ajax lang niet altijd op een basisplaats kon rekenen. Inmiddels komt hij bij HSV wél wekelijks aan spelen toe, maar blijkbaar is hij uit beeld bij Van Basten.

De volledige selectie:

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Henk Timmer (AZ)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (HSV), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Tim de Cler (AZ), Urby Emanuelson (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (AZ), Barry Opdam (AZ), Ron Vlaar (Feyenoord).

Middenveld: George Boateng (Middlesbrough), Mark van Bommel (FC Barcelona), Phillip Cocu (PSV), Nicky Hofs (Feyenoord), Denny Landzaat (AZ), Hedwiges Maduro (Ajax).

Aanval: Romeo Castelen (Feyenoord), Dirk Kuyt (Feyenoord), Martijn Meerdink (AZ), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Arjen Robben (Chelsea), Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen