Hannover 96 vergroot zorgen Rutten en Schalke 04

31 januari 2009, 17:18   Bijgewerkt: 31 januari 2009, 18:34

Fred Rutten is met Schalke 04 slecht begonnen aan de tweede seizoenshelft in de Bundesliga. Op bezoek bij het laaggeklasseerde Hannover 96 ging de formatie uit Gelsenkirchen met 1-0 onderuit.

Het enige doelpunt in Hannover viel al na acht minuten en was afkomstig van Sergio Pinto. Schalke speelde zonder de geschorste Oranje-international Orlando Engelaar. Arnold Bruggink viel kort voor tijd in bij Hannover en was dicht bij de 2-0.

1899 Hoffenheim boekte wel een overwinning en lost zodoende Hamburger SV af als lijstaanvoerder. In het nieuwe Rhein-Neckar-Arena stadion zette de promovendus Energie Cottbus met 2-0 opzij. Bij afwezigheid van topscorer Vedad Ibisevic namen Demba Ba en Boubacar Sanogo de doelpunten voor hun rekening. Het debuut van Timo Hildebrand liep uit op een teleurstelling. De doelman moest na een uur met een kwetsuur van het veld.

De subtoppers Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen hebben in Dortmund de punten gedeeld: 1-1. Alexander Frei zette de thuisclub negen minuten voor de theepauze op 1-0. Na ruim een uur bracht Patrick Helmes de bezoekers weer op gelijke hoogte.

In de stand gaat Hoffenheim nu alleen aan kop. Het verzamelde in achttien duels 38 punten. Hertha BSC, dat Eintracht Frankfurt met 2-1 versloeg dankzij twee treffers van de Serviër Marko Pantelic, en het HSV van Martin Jol volgen op twee punten. Bayern München staat na het 1-0 verlies van gisteravond bij HSV vierde. Rutten zakt met Schalke door de nederlaag in Noord-Duitsland naar een tegenvallende negende plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen