BV Veendam vertrekt mogelijk naar andere plaats

Ger
24 februari 2006, 17:36

BV Veendam onderzoekt de mogelijkheid om een nieuw stadion te realiseren, dat plaats moet gaan bieden aan 6.000 toeschouwers. Opvallend genoeg heeft de club uit de Gouden Gids Divisie voor het nieuwe onderkomen een plek buiten de gemeentegrenzen op het oog.

Voor het huidige stadion De Langeleegte heeft BV Veendam te maken met een strak bestemmingsplan. Economische activiteiten in de vorm van kantoren of winkels zijn uitgesloten, omdat op het terrein een sportbestemming rust. Daardoor kan de club het stadion niet voorzien van een multicultureel karakter en mist daardoor de mogelijkheid om de financiële armslag te vergroten.

Voor BV Veendam is een nieuw onderkomen in omliggende plaatsen als Zuidbroek of Stadskanaal een serieuze optie. Zelfs een naamswijziging van de club wordt niet uitgesloten. Gedacht wordt bijvoorbeeld aan BV Oost-Groningen. "Alles is bespreekbaar. Van het verleden kun je niet eten", klinkt het binnen de club.

De plannen van BV Veendam vallen slecht bij het gemeentebestuur. Wethouder Smid beticht de voetbalclub van 'onbehoorlijk bestuur' en eist openbare excuses. Volgens hem heeft de gemeente in het verleden alles gedaan om de club te steunen door onder andere het stadion te kopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen