Blunderende arbitrage krijgt verplicht vrijaf

Koen Freriks
5 februari 2009, 09:22   Bijgewerkt: 5 februari 2009, 13:52

De blunderende assistent-scheidsrechter Rob van de Ven moet verplicht een dagje vrij nemen. De grensrechter vlagde in de wedstrijd tussen Ajax en Heracles Almelo diep in blessuretijd een glaszuivere winnende treffer van Luis Suarez af. Daardoor eindigde de wedstrijd niet in een overwinning voor de Amsterdammers, maar bleef het bij een gelijkspel. 

De afdeling scheidsrechterszaken van de KNVB heeft Van de Ven van de wedstrijd AZ-Willem II gezet. Ook scheidsrechter Pol van Boekel, die het signaal van Van de Ven overnam, moet het duel in Alkmaar overslaan. "We proberen onze scheidsrechters en assistenten aan te stellen op basis van prestaties, daarom is besloten Van de Ven van de wedstrijd te halen. Van Boekel verwijten we niks, maar na alle commotie is het beter dat hij ook even in de luwte blijft", aldus de woordvoerster van de voetbalbond.

De oude rot in het vak Roelof Luinge zal de wedstrijd nu leiden. Voor de ervaren fluiter wordt het een bijzonder duel. Hij fluit in Alkmaar zijn zevenhonderdste wedstrijd in het betaald voetbal. Zijn eerste ontmoeting was NAC - VVV op 29 oktober 1983. Ook leidde hij dit seizoen al zijn vijfhonderdste duel in de eredivisie.

De KNVB heeft donderdag ook een andere scheidsrechter voor de wedstrijd Vitesse - Ajax moeten aanstellen. Eric Braamhaar kan wegens een blessure niet in actie komen. Het duel staat nu onder leiding van Reinold Wiedemeijer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen