Van Basten snapt teleurstelling bij supporters

Ger
6 februari 2009, 14:51   Bijgewerkt: 6 februari 2009, 15:14

Trainer Marco van Basten had vrijdagmiddag begrip voor de actie van een groep ontevreden supporters. Ongeveer dertig fans uitten eerder op de dag rond de training van de Amsterdamse club hun onvrede over de recente prestaties.

"Zij houden van Ajax. Ze staan op en gaan naar bed met deze club", aldus Van Basten, die de boze meute zo'n tien minuten toesprak. "Ik snap dat ze heel erg teleurgesteld zijn. Ze hebben het gelukkig ook netjes gehouden. We hebben daarna goed kunnen trainen. Dat is belangrijk. Als er niet wordt gewonnen, gebeuren er bij een club als Ajax zulke dingen."

Urby Emanuelson voelde zich vrijdagmiddag ook geroepen om met de fans te praten. De boze supporters verweten de spelers gebrek aan inzet en clubliefde. Ajax verloor twee keer (FC Groningen en SC Heerenveen) en speelde gelijk tegen Heracles Almelo, waardoor de titelkansen flink werden teruggebracht. De achterstand op koploper AZ is liefst elf punten.

"Ik loop natuurlijk al lang mee bij deze club. Ik snap ook wat ze voelen", zegt Emanuelson. "Die jongens willen dat we vechten voor Ajax. Ik heb het idee dat het de laatste weken niet aan een gebrek aan inzet ligt. Ik heb ze ook verteld dat het niet helpt om spelers met allerlei vreselijke ziekten in verband te brengen. Ze hebben daarvoor hun excuses aangeboden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen