Zwinkels en Caluwé oneens over rode kaart

Ger
8 februari 2009, 15:42   Bijgewerkt: 8 februari 2009, 15:58

Het breekpunt in de wedstrijd tussen FC Utrecht en ADO Den Haag was zondag de rode kaart voor de Haagse doelman Robert Zwinkels, na 42 minuten spelen. Scheidsrechter Christof Virant stuurde Zwinkels uit het veld na zijn overtreding op Tom Caluwé. De twee hoofdrolspelers hadden ieder hun eigen mening over de situatie.

"Hij raakte me goed", zei Caluwe, die na afloop in de mixed-zone een flinke wond op zijn bovenbeen toonde. "Ik tik de bal langs de keeper, hij komt uit en geeft me dan een schop." De Belg kon zich dan ook vinden in de beslissing van zijn landgenoot Virant. "Zwinkels moet gewoon een beetje opletten wat hij doet."

De keeper van ADO zag het anders. "Hij kwam ook met een hoog been in. We raakten elkaar volgens mij allebei in de maag. Maar het kan ook wel iets lager zijn. Ik vond het in ieder geval zeker geen rode kaart." Gregoor van Dijk benutte de toegekende strafschop, waardoor het 1-1 werd. Tegen tien man liep FC Utrecht in de tweede helft uit naar 3-1.

Trainer André Wetzel van ADO vond de overtreding van zijn doelman "zwaar bestraft". "En dan druk ik me zeer diplomatiek uit", voegde Wetzel daar aan toe. "Ze gingen allebei voor de bal. De scheidsrechter was sowieso niet te volgen met zijn beslissingen. Door deze nederlaag zakken we waarschijnlijk een plekje op de ranglijst, maar daar zal de scheids niet mee zitten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen