Heerenveen te sterk voor NAC Breda

26 februari 2006, 18:03

Na de uitschakeling in de UEFA-beker door Steaua Boekarest gaat Heerenveen nu voor een plaats bij de eerste vijf in de eredivisie. Door een moeizame zege in het Abe Lenstra Stadion tegen NAC Breda (2-1) doen de Friezen volop mee in de strijd om via de play-offs de voorronde van de Champions League te bereiken.

Heerenveen had echter de grootste moeite de voorsprong in de slotfase vast te houden. Doelman Vandenbussche voorkwam de 2-2 door Mendes da Silva, Rigters en Sno van scoren af te houden.

De thuisploeg haalde tegen de Bredanaars niet het niveau van donderdag tegen Steaua (1-0), maar het spel was voldoende om in de competitie geen averij op te lopen. De ploeg van trainer Verbeek kon zich ook geen puntenverlies veroorloven na de zeperd vorige week bij Roda JC (1-2).

In vergelijking met het duel tegen Steaua keerde Bosvelt, zijn 350e wedstrijd in de eredivisie, terug in de basis. De routinier was tegen de Roemenen geschorst. Daardoor begon Prager, een van de uitblinkers in Boekarest, op de bank. Ook Jeroen Drost en Bruggink speelden nu vanaf het begin.

Heerenveen kwam tegen NAC al na twee minuten op 1-0. Norregaard scoorde na een ongelukkige actie van Petöo. De middenvelder gleed uit toen hij de bal wilde wegwerken. Vier minuten later was het al 1-1. Pranjic en Bosvelt knoeiden bij een vrije trap, waardoor Leonardo er met de bal vandoor kon: 1-1. Daarna gebeurde tot aan de slotfase niet veel meer.

Pranjic maakte in de 82e minuut 2-1 via een fraai genomen vrije trap. Heerenveen kon daarna de rust niet bewaren en had alle geluk dat de gelijkmaker uitbleef.