Fledderus bewijst zich bij FC Groningen

Ger
27 februari 2006, 08:00

Met een verdiend gelijkspel verstoorde FC Groningen zondagmiddag de titelaspiraties van Feyenoord (1-1). De verrassende ploeg van trainer Ron Jans ligt bovendien uitstekend op koers om zich te kwalificeren voor de play-offs. "De sfeer is top en dat zie je terug op het veld", aldus Mark-Jan Fledderus tegen FCUpdate.nl.

"Ik denk dat we de eerste helft gewoon veel beter waren dan Feyenoord", stelt de 23-jarige Fledderus na het duel met de Rotterdammers vast. "We kwamen daarom ook terecht op 1-0. Alleen vocht Feyenoord zich in de tweede helft terug door veel lange ballen op Van Hooijdonk te spelen. Ook de afvallende ballen wonnen we vaak net niet, waardoor Feyenoord weer een aanval kon opbouwen. Het was allemaal net wat minder dan de eerste helft. Maar het gelijkspel was zeker verdiend."

Met nog acht competitieduels te gaan, heeft FC Groningen de doelstelling voor dit seizoen al ruimschoots gehaald. "We wilden het beter doen dan vorig jaar. Toen haalden we 40 punten, nu hebben we al 44. We richten ons op een plaats bij de eerste negen. Als we op het einde van de competitie kans maken op meer, dan gaan we daar natuurlijk voor. Eerst maar eens die play-offs voor Europees voetbal halen. Daarna zien we wel wat de toekomst brengt."

"Het gaat nu hartstikke goed bij Groningen. Ik voel me uitstekend op mijn plek. Deze club is precies wat ik nodig had. De sfeer is top en dat zie je terug op het veld." Inmiddels is de jonge middenvelder uitgegroeid tot één van de populairste spelers bij de Groningse supporters. "Ja, dat is hartstikke mooi meegenomen. Ik moet zeggen dat de supporters ook enorm populair bij mij zijn. Het publiek is fantastisch en in de Euroborg zijn ze echt een twaalfde man. Tijdens de warming-up krijg ik al kippenvel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen