Van Nistelrooy lijkt basisplaats kwijt

27 februari 2006, 10:38

Ruim drie maanden voor het WK heeft Ruud van Nistelrooy een flinke tegenvaller moeten incasseren. De spits van Manchester United moest voor de League Cup-finale tegen Wigan Athletic op de bank plaatsnemen, omdat manager Ferguson de voorkeur gaf aan Louis Saha. Mede dankzij een treffer van diezelfde Saha won Manchester het duel prompt overtuigend met 4-0.

"We moeten niet vergeten dat Saha, sinds hij weer fit is, in dertien wedstrijd tien doelpunten heeft gemaakt", legt Ferguson zijn vertrouwen in de Franse aanvaller uit. "We moeten hem hiervoor de waardering geven die hij verdient."

Hoewel Van Nistelrooy na de finale het stadion snel verliet zonder met de pers te praten, ontkent Ferguson dat de Nederlandse spits boos was over zijn rol als reserve. "Natuurlijk is het niet leuk om zo'n wedstrijd op de bank te zitten. Ik weet hoe het voelt, voor de Schotse bekerfinale van 1965 moest ik ook plotseling op de bank zitten. Natuurlijk was Ruud teleurgesteld, dat moet ook. Hij gedroeg zich voor, tijdens en na de wedstrijd echter als een goede prof."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen