Spierscheuring zet Diba zes weken buitenspel

27 februari 2006, 14:58

De medische staf van NAC Breda heeft gelijk gekregen: aanvaller Anouar Diba heeft zondag tegen Heerenveen inderdaad een spierscheuring opgelopen. Direct na het duel liet de medische staf van de Bredase club al weten dat het vreesde voor een zware blessure en onderzoek in het ziekenhuis heeft maandag uitgewezen dat Diba zes weken rust moet houden. "En dat terwijl het net zo lekker ging", moppert Diba.

Onderzoek in het hospitaal heeft laten zien dat Diba een scheur heeft opgelopen in zijn bovenbeenspier. "Het begon ermee dat ik in de grond trapte", vertelt de middenvelder. "Ik voelde al iets en vroeg uit voorzorg al om een wissel. Ik ging alvast wat op links lopen om me een beetje aan het spel te kunnen onttrekken. Toch kreeg ik de bal, ik nam hem aan en keek naar afspreelmogelijkheden. Johan Vonlanthen zag ik vrij lopen, helemaal op rechts. Het was een kansrijke situatie, dus ik moest 'm wel geven. Ik gaf de bal en voelde direct een heftige pijnscheut. Toen wist ik dat het helemáál mis was."

Ondanks de tegenslag weigert Diba om zich neer te leggen bij een lange revalidatie. "Seizoen over? Nét niet, toch? Als het inderdaad zes weken duurt, zou ik fit zijn voor de op één na laatste wedstrijd, uit bij Heracles Almelo. Hopelijk valt het mee en herstel ik sneller, zodat ik eerder terug ben", blijft de aanvaller positief.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen