Advocaat klopt Stuttgart, exit Luik en Valencia

26 februari 2009, 23:45   Bijgewerkt: 27 februari 2009, 01:17

In de UEFA Cup heeft Dick Advocaat met Zenit Sint-Petersburg nog altijd kans op titelprolongatie. Donderdag wonnen de Russen op bezoek bij VfB Stuttgart met 2-1 van de Duitsers. De thuiswedstrijd was door Zenit met dezelfde cijfers gewonnen. Igor Semshov en Victor Fayzulin waren de Russische doelpuntenmakers. Tussendoor had Timo Gebhart voor de 1-1 gezorgd.

De Europese campagne van Standard Luik, één van de smaakmakers in de poulefase, is voorbij. De Belgen hielden Sporting Braga in Wallonië op 1-1, maar dat was na de oorwassing van vorige week in Portugal (3-0) onvoldoende voor een plaatsbewijs in de achtste finales.

Udinese, dat in de groepsfase een 2-0 nederlaag leed bij NEC, heeft zich op de valreep gekwalificeerd voor de achtste finales. Na de 2-2 in de heenwedstrijd tegen Lech Poznan wonnen de Italianen donderdagavond ondanks een 0-1 achterstand thuis met 2-1 van de Polen.

Manchester City heeft na de 2-2 in en tegen Kopenhagen thuis de klus geklaard tegen de Deense topclub: 2-1. Pas na rust nam de thuisclub via twee doelpunten van Craig Bellamy afstand van de Denen, die nog wel voor een spannende slotfase zorgden na een late goal van Martin Vingaard.

Na de uitschakeling van FC Kopenhagen zal Aalborg BK de Deense eer hoog moeten houden. De ingestroomde club uit de Champions League begon in elk geval goed. Na de klinkende 3-0 zege op Deportivo La Coruna van vorige week waren de Scandinaviërs ook in de Spaanse kuststad een maatje te groot voor de gevallen topclub: 1-3.

Frankrijk is goed vertegenwoordigd bij de laatste zestien. Naast Olympique Marseille en Paris Saint Germain plaatste ook Saint-Etienne zich voor de volgende ronde. Het won met 2-1 van Olympiakos, dat eigenlijk al voor aanvang van de return kansloos was aangezien de Grieken thuis met 3-1 verloren.

Ook Oekraïne wordt in de achtste finales door drie clubs vertegenwoordigd. Eerder op de dag schaarde Metalist Kharkiv zich ten koste van Sampdoria al bij de laatste zestien. Ook Dynamo Kiev en Shaktar Donetsk wonnen van tegenstanders uit gerenommeerde voetballanden.

Dynamo won op basis van het aantal uitgoals van Valencia. In de Sinaasappelenstad hielden beide clubs elkaar op 2-2, terwijl het heenduel was geëindigd in 1-1. Shaktar speelde bij Tottenham Hotspur eveneens gelijk (1-1) en elimineerde zodoende de club uit Londen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen