Vertonghen: "Fiorentina hielp ons terug in de partij"

27 februari 2009, 07:01

Jan Vertonghen is al heel wat jaren Ajacied, maar de smaak van Europees succes kende hij nog niet. Donderdag was het eindelijk zo ver. Tegen Fiorentina sleepte de ploeg uit Amsterdam een zwaarbevochten 1-1 gelijkspel uit het vuur, wat precies voldoende was om door te dringen tot de laatste zestien van het UEFA Cup-toernooi.

"Het was voor mij de eerste keer dat ik zo'n mooie Europese wedstrijd speelde, die voor ons positief eindigde", lacht de Belg tegen FCUpdate.nl. "En ik kan je zeggen: het is absoluut voor herhaling vatbaar. Op naar Marseille, ik heb er zin in."

Volgens Vertonghen was het goede resultaat tegen Fiorentina de verdienste van de hele ploeg. "Natuurlijk heeft onze keeper Kenneth Vermeer het fantastisch gedaan, maar ik vind het eigenlijk een collectieve prestatie. Iedereen werkte keihard, voor iedere bal. Het klopt misschien wel dat we meer brachten, dan soms tijdens wedstrijden in de Eredivisie. Maar blijkbaar kan iedereen in zo'n Europese wedstrijd net iets meer. Bovendien scheelde het ook dat we Eyong Enoh en Gabri er weer bij hadden. Dat zijn twee spelers die het hele elftal kunnen opzwepen."

Toch scheelde het niet veel, of Ajax had er uit gelegen. Fiorentina nam na een uur immers een 0-1 voorsprong en op dat moment had de thuisclub weinig te vertellen. "Fiorentina was in die fase sterker, dat klopt. Maar na dat doelpunt liet Fiorentina het initiatief ineens meer aan ons, daarmee hielpen ze ons een beetje terug in de wedstrijd. Dat was misschien ons geluk", aldus de Belgische verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen