Van Basten waakt voor te veel optimisme

28 februari 2006, 15:37

Hoewel het nog ruim drie maanden duurt voordat in Duitsland het WK van start zal gaan, werpt het toernooi haar schaduw deze dagen alvast nadrukkelijk vooruit. De oefeninterland tegen Ecuador is een opwarmer voor het WK en bondscoach Van Basten doet er alles aan om de verwachtingen te temperen. "We moeten niet te hoog van de toren blazen. Het is niet reëel om te zeggen dat we zomaar even de lijn van de kwalificatiecyclus door kunnen trekken", aldus de bondscoach.

De oefeninterland met Ecuador past voor Van Basten perfect in zijn ideale voorbereiding op het WK. Met Ecuador, Kameroen, Australië en Mexico speelt Oranje in de aanloop naar het mondiale eindtoernooi tegen opponenten uit alle windstreken. "Landen uit Zuid-Amerika hebben toch een bepaalde speelstijl en dat is nog nieuw voor ons. Ecuador is een ploeg van een goed kaliber en we willen deze interland op een prettige manier invullen. Ecuador is een goed voetballende ploeg, die tegen ons vermoedelijk behoudend zal spelen. Voor ons is het dan ook belangrijk om ook tegen zulke landen voldoende kansen te creëren."

Marco van Basten

Marco van Basten

Met name de verzamelde buitenlandse pers wilde van alles weten van Van Basten. Waarom zou Nederland onder Van Basten wél eindelijk wereldkampioen worden, vroeg een Duitse journalist zich af. "Dat is simpel. Als we alle wedstrijden winnen, worden we wereldkampioen", krijgt Van Basten de lachers op zijn hand. Toch blijft hij ook realistisch. "Het is best mogelijk dat dit WK voor ons twee jaar te vroeg komt, we hebben immers veel jonge en onervaren spelers. Ik hoop het niet, maar het zou best kunnen. De kwalificatiereeks ging beter dan verwacht, maar dat wil niet zeggen dat we deze serie zo maar even doortrekken. Zo simpel gaat dat natuurlijk niet."

WK Duitsland

WK Duitsland

"We proberen gewoon door te gaan op de manier die ons het beste lijkt; we bewandelen onze eigen weg. We stellen de spelers op waarmee we in onze visie de meeste kans hebben op het beste resultaat." Ook de afwezigheid van spelers als Seedorf en Makaay kwam opnieuw ter sprake. "Het is fijn om keuzes te hebben en we kiezen voor spelers die volgens ons het beste in de ploeg passen. Wij maken ons beste team. Een speler als Hofs speelt in dienst van een elftal en maakt een team sterker. Dat doet hij in mijn ogen beter dan Seedorf, inderdaad."

Tot slot blikte Van Basten nog even vooruit op de wedstrijd van woensdag. "Ik wil een goede wedstrijd zien, tegen een goede tegenstander. Het resultaat is niet zaligmakend, dus ik wil aanvallende intenties zien. Daarop kunnen we vervolgens voortborduren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen