HSV zakt naar vijfde plaats na uitglijder in Gladbach

7 maart 2009, 17:18   Bijgewerkt: 7 maart 2009, 19:20

Hamburger SV kan de Duitse landstitel voorlopig vergeten. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach leed de ploeg van coach Martin Jol zaterdag de tweede nederlaag op rij (4-1), waardoor het zakte naar de vijfde plaats in de Bundesliga. Bij Gladbach was de Nederlander Roel Brouwers één van de doelpuntenmakers.

Op de overwinning van Borussia Mönchengladbach, dat tot dit weekend laatste stond in Duitsland, viel helemaal niets af te dingen. Een openingsdoelpunt van Rob Friend werd nog teniet gedaan door een toevalstreffer van Mladen Petric, maar daarna trok de thuisclub de wedstrijd heel eenvoudig naar zich toe. 

De halve Nederlander Tobias Levels zorgde op slag van rust voor de 2-1, waarna invaller Roel Brouwers na de pauze het derde Gladbach-doelpunt voor zijn rekening nam. De oud-speler van Roda JC werkte van dichtbij binnen, na knap voorbereidend werk van de Belg Filip Daems. Vanaf elf meter zorgde uitblinker Marko Marin uiteindelijk voor de 4-1 eindstand. Deze strafschop werd toegekend na een overtreding van Joris Mathijsen, die een zeer matige wedstrijd speelde. Bij de treffer van Levels speelde de verdediger van het Nederlands elftal ook een ongelukkige rol.

{image-old[26333][left-half][]}De nederlaag van Hamburger SV, dat vorige week al verloren had van VfL Wolfsburg, was extra duur omdat concurrenten Hertha BSC, Bayern München en VfL Wolfsburg wél wonnen. Koploper Hertha won de lastige uitwedstrijd tegen Energie Cottbus met 1-3, door drie treffers van clubtopscorer Andrei Voronin. Bayern München won in eigen stadion, ondanks een snelle 0-1 achterstand, met 5-1 van Hannover 96. Van Buyten, Klose, Altintop, Podolski en Demichelis waren de doelpuntenmakers. Wolfsburg, de beste ploeg van 2009 tot dusver, won thuis met 1-0 van Karlsruher SC. Hierdoor kwam de ploeg van coach Felix Magath op gelijke hoogte met winterkampioen 1899 Hoffenheim, dat in eigen stadion 0-0 speelde tegen Werder Bremen.

Hoffenheim, Wolfsburg, Bayern München en Hamburger SV hebben nu allen vier punten achterstand op koploper Hertha BSC. Op basis van het doelsaldo staan Hoffenheim en Bayern gedeeld tweede, gevolgd door Wolfsburg en HSV.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen