Kuranyi dreigt WK te missen na knieblessure

1 maart 2006, 10:50

Voor Kevin Kuranyi lijkt het WK ver weg. Onderzoek heeft uitgewezen dat de spits van Schalke '04 zijn meniscus ingescheurd heeft en dat hij onder het mes moet. Kuranyi zal na deze operatie minimaal zes weken nodig hebben om te herstellen, maar de kans is ook aanwezig dat hij in totaal drie maanden rust moet houden. De Duitse aanval, toch al niet de sterkste linie van bondscoach Klinsmann, dreigt hiermee onderbezet te raken.

Kuranyi werd deze week door Klinsmann niet opgeroepen voor de oefeninterland van Duitsland tegen Italië, omdat de spits al wekenlang met een vormcrisis kampt. Volgens Kuranyi had deze vormcrisis te maken met knieklachten die hem al enige tijd parten spelen en uit voorzorg besloot hij zich woensdag te laten onderzoeken. Dit onderzoek wees uit dat Kuranyi zijn meniscus ingescheurd heeft. Een dag voor zijn 24ste verjaardag kreeg Kuranyi te horen dat hij zo snel mogelijk onder het mes moet.

De blessure van Kuranyi maakt de situatie voor Klinsmann er niet makkelijker op. Ook de andere Duitse aanvallers zijn immers zorgenkindjes. Wonderkind Lukas Podolski is al maandenlang hopeloos uit vorm, terwijl Miroslav Klose om de haverklap geblesseerd raakt. Mike Hanke van VfL Wolfsburg is wel fit, maar door een rode kaart tijdens de Confederations Cup is hij geschorst voor de eerste WK-duels.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen