Ruud Brood nieuwe hoofdtrainer Heracles Almelo

1 maart 2006, 11:03

Heracles Almelo heeft Ruud Brood aangesteld als opvolger van Peter Bosz, die aan het eind van dit seizoen vertrekt naar Feyenoord. Brood, die de afgelopen twee jaar hoofdtrainer was bij Helmond Sport, heeft in Almelo een contract getekend voor twee seizoenen. Hendrie Krüzen blijft assistent-trainer bij Heracles.

Brood was eerder dit seizoen in beeld om Ton Lokhoff op te volgen als trainer van NAC Breda. De oefenmeester staat al jarenlang onder contract bij de Bredase club, dat hem uitgeleend had aan Helmond Sport. Tot verbazing van alles en iedereen, en niet in de laatste plaats Brood zelf, koos NEC Breda echter voor Cees Lok.

In Heracles Almelo heeft Brood nu toch een nieuwe club weten te vinden. Zijn contract bij NAC loopt af op 1 juli, waarna hij zich direct naar Almelo zal begeven. Bij Heracles wordt hij herenigd met Hendrie Krüzen. Het duo speelde in het verleden nog samen bij FC Den Bosch. Krüzen zal volgend seizoen optreden als een soort rechterhand van Brood. Dit seizoen heeft Krüzen een vergelijkbare funtie, maar dan met de huidige trainer Peter Bosz.

Bosz gaf enkele geleden aan dat hij aan het eind van dit seizoen zal vertrekken uit Almelo. De oer-Feyenoorder treedt in dienst als technisch directeur van de Rotterdammers. Onder leiding van Bosz promoveerde Heracles vorig seizoen naar de eredivisie en lijkt het zich dit seizoen te gaan handhaven in de hoogste Nederlandse voetbaldivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen