AZ boekt belangrijke overwinning in Nijmegen

8 maart 2009, 16:17   Bijgewerkt: 8 maart 2009, 17:18

AZ heeft zich niet van de wijs laten brengen door het verlies tegen NAC Breda in het nationale bekertoernooi. Drie dagen na de verrassende zeperd tegen de Bredanaars, en de daaropvolgende handbreuk van doelman Romero, zette de ploeg van coach Louis van Gaal in Nijmegen een volgende stap richting de titel. Het werd tegen NEC 0-1, door een doelpunt van Kew Jaliens.

Dat de beslissing viel uit een dood spelmoment, in plaats van uit een mooie aanval, was dan ook niet verwonderlijk. Na een afgeslagen corner van Stijn Schaars kwam Demy de Zeeuw in balbezit, die de bal op het hoofd van Kew Jaliens legde. De centrale verdediger liet vervolgens NEC-doelman Babos kansloos.

AZ liet in deze fase niets indrukwekkends zien, maar daar zal niemand in Alkmaar en omstreden om malen. Het ging zondag maar om één ding, namelijk de winst. En als je wint in Nijmegen, doe je het gewoon goed. Teams als PSV, SC Heerenveen, Udinese, Feyenoord en FC Groningen slaagden er eerder dit seizoen immers niet in om te winnen in Nijmegen. Bovendien liep AZ hierdoor weer verder uit bij Ajax, dat eerder op de middag 1-1 speelde tegen ADO Den Haag.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen