Feyenoord komt terug van achterstand bij NAC

8 maart 2009, 16:31   Bijgewerkt: 8 maart 2009, 17:11

Feyenoord mag nog steeds hopen op de play-offs. Zondag wonnen de Rotterdammers het zes puntenduel bij NAC Breda met 2-1. Donny Gorter zette de thuisclub vanaf elf meter op 1-0, maar in de tweede helft kantelden Georginio Wijnaldum en Jon Dahl Tomasson de score. Door de zege stijgt Feyenoord naar de tiende plaats en heeft het zeven punten achterstand op nummer acht FC Utrecht.

Vlemmings, voormalig assistent-trainer van NAC, sprak in zijn voorbeschouwining op het duel van een "laatste strohalm" die zijn ploeg in Breda moest grijpen. Anders zou Europees voetbal niet meer haalbaar zijn voor Feyenoord. Cynische supporters, moe van alle sportieve, financiële en bestuurlijke perikelen dit rampseizoen, doopten hun favoriete club prompt om in 'FC Strohalm'.

NAC, dat slordig en passief opende, kwam halverwege de eerste helft goed in de wedstrijd. Nourdin Boukhari deed de eerste doelpoging. De aanvaller dwong doelman Rob van Dijk met een kopbal tot een fraaie redding. De 40-jarige veteraan verving Henk Timmer, die zich met een knieblessure moest afmelden voor het duel.

Zijn vervanger Kelvin Leerdam vestigde vrij snel alle aandacht op zich. Hij tikte in de 42ste minuut de solerende Kees Kwakman aan. Arbiter Reinold Wiedemeijer zag er een strafschop in. Donny Gorter schoot van elf meter foutloos in, 1-0.

In de resterende minuten ontsierden enkele opstootjes de verder redelijk sportieve wedstrijd. Anthony Lurling (ex-Feyenoord) liet in de extra tijd nog een dot van een kans op de verdiende gelijkmaker liggen.