Sturing vertrekt na dit seizoen bij Vitesse

1 maart 2006, 12:44

Na negentien jaar komt er een einde aan het huwelijk tussen Vitesse en Edward Sturing. De oefenmeester, die in het verleden jarenlang actief was als speler en assistent-trainer, heeft te kennen gegeven dat hij aan het eind van dit seizoen op zal stappen als hoofdtrainer. Wie de opvolger wordt van de 42-jarige Sturing, die een contract tot medio 2007 had bij Vitesse, is nog niet bekend.

Sinds Sturing in de zomer van 1998 een punt zette achter zijn loopbaan als speler, was hij actief in de technische staf van Vitesse. Na ervaring als assistent-trainer en hoofd-opleidingen, en twee periodes als interim-hoofdtrainer, trad hij in het seizoen 2002/2003 aan als hoofdtrainer van de Arnhemmers. Sturing nam destijds het roer over van Mike Snoei.

Vitesse trainer Edward Sturing

Vitesse trainer Edward Sturing

Dit seizoen staat Vitesse op de elfde plaats en moet de ploeg alle zeilen bijzetten om zich alsnog te plaatsen voor de play-offs. Het contract van Sturing bij Vitesse liep nog tot medio 2007, maar de oefenmeester heeft besloten dat het mooi geweest is. Na negentien jaar vertrekt Sturing, die zijn loopbaan als voetballer ooit begon bij De Graafschap, uit Arnhem.

Het nakende afscheid uit Arnhem doet Sturing pijn. "Het was een heel moeilijke beslissing, maar voor mijn gevoel kon ik niet anders. Deze beslissing komt puur uit mijzelf en heeft niets met de club of de mensen die hier werken te maken en ook niet met de spelersgroep of de staf. Ik heb in 19 jaar alles meegemaakt bij Vitesse, de laatste drie jaar als hoofdtrainer, maar nu is het op. Het goede gevoel begint een beetje weg te ebben."

Volgens Sturing was zijn besluit niet te vermijden. "Zou ik mijn contract uitdienen dan doe ik daar iedereen tekort mee, ook mezelf. Nu wil ik samen met het team en alle mensen daaromheen, alles geven om het seizoen goed af te sluiten. De doelstelling voor dit seizoen, een plaats bij de eerste negen en via de Play-offs mogelijk een Europees ticket bemachtigen, staat nog kaarsrecht overeind."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen