Indonesië stuurt Van Beukering en Oost invitatie

13 maart 2009, 08:47

Jhon van Beukering en Jason Oost kunnen international worden. De aanvallers van NEC en De Graafschap hebben een uitnodiging ontvangen voor de nationale ploeg van Indonesië. Ook tweelingbroers Jordao en Edinho Pattinama, die spelen bij respectievelijk Feyenoord en NAC Breda, zijn benaderd door de Indonesische bond.

De vier spelers uit de Eredivisie hebben Indonesische roots, maar hadden geen rekening gehouden met een uitnodiging voor de nationale ploeg van het Aziatische land. "Ik was absoluut verbaasd, maar vind het heel leuk", zegt Oost in AD Sportwereld. "Het is nog niet officieel, eerst heb ik een gesprek wat exact de plannen en de mogelijkheden zijn. Maar het lijkt me zeker leuk om te doen."

"In eerste instantie dacht ik dat het een grap was", reageert de 25-jarige Van Beukering, wiens moeder Indonesisch is, in dezelfde krant. "Maar NEC kwam zelf met een fax. Met een interlandloopbaan heb ik nooit rekening gehouden. Mijn opa heeft het er ooit wel eens over gehad. Helaas is hij overleden. Als de kans er is, ga ik er zeker honderd procent voor. Een WK bereiken wordt lastig, ja. Maar dit kan een mooie ervaring zijn. Al is het nog niet zo ver, eerst het gesprek even afwachten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen