Spanje op de valreep langs sterk Ivoorkust

2 maart 2006, 01:31

Spanje en Ivoorkust leken elkaar woensdagavond in een oefenduel ter voorbereiding op het WK keurig in evenwicht te houden. Na een 1-1 ruststand leek het duel te gaan eindigen in 2-2, maar in de slotfase dacht Juanito daar anders over. Hij maakte vijf minuten voor tijd nog een treffer, waardoor de Spanjaarden op de valreep met 3-2 wonnen.

Spanje en Ivoorkust maakten er een alleraardigst duel van. Ivoorkust, de Afrikaanse opponent van Nederland in de groepsfase van het WK, kwam na minder dan een kwartier op voorsprong door een doelpunt van Abdulkader Keita. Valencia's topschutter David Villa had tien minuten later een antwoord klaar.

De Ivorianen hadden ook in de tweede helft als eersten succes. Oud-Feyenoorder Bonaventure Kalou scoorde twee minuten na de hervatting. Jose Antonio Reyes bracht Spanje in de 74e minuut opnieuw langszij, waarna Juanito het karwei afmaakte. PSV'er Arouna Koné deed bij Ivoorkust vijf kwartier mee. Toen maakte hij plaats voor voormalig Anderlecht-spits Aruna Dindane.