Van Bommel: "Intentie goed, uitvoering minder"

2 maart 2006, 02:18

Mark van Bommel kan met een goed gevoel terugkeren naar Barcelona. De middenvelder stond rondom de oefeninterland met Ecuador in het middelpunt van de belangstelling en leek een soort laatste kans te krijgen om bondscoach Van Basten van zijn kwaliteiten te overtuigen. Die opzet lijkt gelukt, al wil Van Bommel niet te vroeg juichen. "Ik vond het redelijk gaan, maar het had beter gekund", aldus de middenvelder tegen FCUpdate.nl.

Sinds Van Bommel maandag in Noordwijk arriveerde, hield iedereen zijn verrichtingen nauwlettend in de gaten. Maandenlang leek hij uit de gratie bij bondscoach Van Basten en leek het WK ver weg. De wedstrijd van Nederland tegen Ecuador was voor Van Bommel dan ook een laatste strohalm, bij een slechte prestatie had hij het WK ongetwijfeld uit zijn hoofd kunnen zetten. Toch bracht dit volgens Van Bommel geen extra druk met zich mee. "Ik heb eigenlijk niet op een speciale manier naar deze wedstrijd toegeleefd, het was een wedstrijd zoals elke andere. Als je in het veld staat, denk je niet aan alles wat er speelt. Dat ga je er gewoon voor."

Na afloop was het natuurlijk de vraag of het optreden van Van Bommel in de smaak was gevallen bij Marco van Basten. "Of ik nog een gesprek heb gehad met de bondscoach? Nee, eigenlijk niet", zegt Van Bommel. "Hij gaat met mij niet anders om dan met andere spelers. Na afloop van de wedstrijd hebben we niet gesproken over mijn spel, nee. Heeft hij op de persconferentie wat over mij gezegd?", wil Van Bommel weten. Nadat hij te horen gekregen heeft dat Van Basten tijdens de persconferentie lovend over hem was, verschijnt er toch even een kleine glimlach op het gelaat van de middenvelder. "Dat is mooi", grijnst hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen