Heijblok haalt uit naar arbiter Haverkort en Suarez

16 maart 2009, 00:00

Erik Heijblok heeft in De Gelderlander fel uitgehaald naar Luis Suarez en scheidsrechter Ben Haverkost. De sluitpost was na afloop van de nederlaag tegen Ajax (3-0) furieus jegens het duo: Suarez betichtte hij van spelbederf, terwijl Haverkort in de ogen van de goalie zondag 'slecht floot'.

Na rust gaf Haverkort Ajax een penalty na een buiteling van Suarez, tot ongenoegen van de keeper. "Als dat een penalty is, dan weet ik het niet meer. Even daarvoor deed Suarez ook al zoiets. Toen ging hij neer en deed hij of hij iets had gebroken. Toen hij zag dat Ajax de bal niet uitspeelde, stond hij ineens op. Als ik scheidsrechter was geweest, had ik hem meteen geel gegeven. Sommigen zeggen dat het slim is, ik noem het gewoon spelbederf. Haverkort floot vandaag slecht. Maar voor alle duidelijkheid, dat is niet de reden dat wij hier verloren hebben."

Door de pijnlijke nederlaag in Amsterdam, en het gelijkspel van FC Volendam bij Heracles (1-1), zakten de Superboeren naar de laatste plaats. "Dat we nu onderaan staan, doet pijn. De laatste drie duels, tegen Twente voor de beker, tegen Heracles en zondag bij Ajax, hebben we het naar omstandigheden goed gedaan. Ik voel wel een basis voor de rest van de competitie, het is niet zo dat we ons al bij de situatie hebben neergelegd", besluit Heijblok.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen