Sonny Anderson stopt na dit seizoen

2 maart 2006, 10:34

Over ruim twee maanden zal er een einde komen aan de loopbaan van Sonny Anderson. De 35-jarige spits speelt dit seizoen in Qatar, maar vindt het mooi geweest. "Op 17 mei speel ik mijn laatste wedstrijd", laat de Braziliaan weten op de website van zijn grote liefde Olympique Lyon.

Mogelijk speelt Anderson zelfs al anderhalve week eerder zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Mocht Olympique Lyon er in slagen om de finale van de Champions League te bereiken, wil hij namelijk per se naar Parijs om de ploeg daar aan te moedigen. "In dat geval is de bekerfinale van Qatar, op 5 mei, mijn laatste wedstrijd", vertelt Anderson.

Volgens Anderson is hij mentaal niet meer in staat om zich op te laden voor een nieuw seizoen als profvoetballer. "Fysiek gaat het prima, dat is het probleem niet. Ik train normaal mee, mijn lichaam is goed. Ik heb ook al vier jaar geen enkele blessure gehad. Maar op mentaal vlak ben ik minder geconcentreerd. Als je hoofd niet meer naar het maken van doelpunten staat, en de vreugde om te spelen minder sterk is, is het beter te stoppen", weet Anderson.

Anderson debuteerde medio 1992 bij het Zwitserse Servette in het Europese voetbal. Na anderhalf seizoen in Zwitserland vertrok hij naar Frankrijk, waar hij achtereenvolgens ging spelen bij Bordeaux en Monaco. In de zomer van 1997 vertrok Anderson naar FC Barcelona, maar in Spanje wist hij nooit een basisplaats te veroveren. Na twee seizoenen vertrok hij dan ook naar Lyon, waar hij vier prachtige seizoenen kende. Na een kort avontuur bij Villarreal trok Anderson vorig jaar naar Qatar, waar hij over twee maanden zijn loopbaan af zal sluiten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen