Lippi blijft met beide benen op de grond

2 maart 2006, 12:30

Na overtuigende overwinningen op Nederland (1-3) en Duitsland (4-1) lijkt Italië klaar voor het WK. De ploeg van bondscoach Lippi verkeert in uitstekende vorm en wordt gezien als de belangrijkste Europese uitdager van topfavoriet Brazilië op het WK. Toch waakt bondscoach Lippi voor te veel optimisme. "We hebben nog een lange weg te gaan", weet hij.

Tegen Duitsland maakte Italië er een gala-vertoning van. Binnen zeven minuten hadden Gilardino en Toni de Italianen op 2-0 gezet, waarna De Rossi en Del Piero de voorsprong uit wisten te bouwen tot 4-0. Dat Robert Huth er in de slotfase 4-1 van maakte, mocht de Italiaanse pret niet drukken. 

Het systeem van Lippi, waarin Del Piero en Gilardino vanaf de flanken zorgden voor ondersteuning aan spits Toni, bleek een schot in de roos. "Dit systeem werkt alleen als je aanvallers continu in beweging zijn", doceert Lippi. "De aanvallers moesten keihard werken en dat hebben ze woensdag gedaan. Het hele team legde een geweldige passie en strijdlust op de mat, iedereen wilde zijn land op een mooie manier vertegenwoordigen."

"Meer nog dan een goed resultaat, wilden we graag een goede wedstrijd op de mat leggen", gaat Lippi verder. "Het doet me deugd dat alle spelers nog dezelfde toewijding en passie hebben als drie maanden geleden, toen we onze laatste interland speelden." Italië speelde tegen Duitsland nog zonder de geblesseerde Totti, maar daar wilde Lippi niet te lang bij stil blijven staan. "Totti zit in ons hart, maar we moeten ons richten om de mensen die wél spelen", aldus de bondscoach.

Hoewel de Italiaanse kranten superlatieven tekort kwamen om de prestatie van de nationale ploeg te beschrijven, wil Lippi nog niet te hoog van de toren blazen. "Natuurlijk is dit een geweldige opsteker op weg naar het WK, maar we moeten niet te vroeg juichen. Het WK is nog ver weg, er kan nog van alles gebeuren", blijft hij realistisch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen