Oostenrijk heeft nog lange weg te gaan

2 maart 2006, 15:01

Hoewel het nog ruim twee jaar en drie maanden duurt voordat het EK van 2008 zal beginnen, is Oostenrijk nu al verwikkeld in een race tegen de klok. De nationale ploeg is nog altijd van dramatisch niveau en de nieuwe bondscoach Josef Hickersberger krijgt er een enorme kluif aan om het team op de rails te krijgen. "We beginnen vanaf nul, slechter dan dit kan niet", stelt hij na de 2-0 nederlaag tegen voetbaldwerg Canada vast.

"Canada heeft verdiend gewonnen", geeft Hickersberger na de onthutsendse nederlaag toe. Hickersberger, die enige weken geleden aangesteld werd als bondscoach van Oostenrijk, beseft dat hij een lange weg te gaan heeft. "Canada heeft ons op alle fronten afgetroefd. We moeten als team hiervan leren en langzaam maar zeker progressie boeken. Zowel fysiek als technisch moeten we de komende maanden vooruit gaan."

Ook Friedrich Stickler, voorzitter van de Oostenrijkse voetbalbond, beseft dat zijn land op dit moment schromelijk tekort komt. "Onze spelers zijn op dit moment niet in vorm, maar dat mag geen excuus zijn. In mei oefenen we tegen Kroatië, dan moeten we aanzienlijk beter voor de dag komen. Het lijkt er op dat we aan het begin staan van een lange, zware weg richting het EK. Natuurlijk hebben we nog tijd, maar we zullen ook veel tijd nodig hebben."

Oostenrijk was in 1998 voor het laatst van de partij op het WK. De ploeg sneuvelde destijds, met sterren als Toni Polster en Andreas Herzog, in de groepsfase. Op dit moment mist Oostenrijk een speler van internationale klasse en staat het land danig in de schaduw van mede-organisator Zwitserland. De Zwitsers zijn komende zomer, in tegenstelling tot Oostenrijk, van de partij op het WK in Duitsland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen