Rosenborg-legende Brattbakk stopt er mee

3 maart 2006, 10:46

Rosenborg-spits Harald Brattbakk heeft op 35-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière gezet. De Noor is de meest succesvolle aanvaller ooit in de Noorse competitie en kwam in totaal zeventien keer uit voor de nationale ploeg. "De tijd is gekomen om er mee te stoppen", vindt de spits.

Brattbakk kwam in zijn loopbaan achtereenvolgens uit voor Kolstad IL, FK Bodø/Glimt, Rosenborg, Celtic, FC Kopenhagen en nogmaals Rosenborg. Vooral bij de ploeg uit Trondheim vierde Brattbakk menig succes. In totaal werd hij met zijn ploeg zeven keer kampioen van Noorwegen. Ook met Celtic en FC Kopenhagen slaagde Brattbakk er in om de landstitel te veroveren. Alles bij elkaar maakte Brattbakk liefst 166 doelpunten in het betaald voetbal. In zijn zeventien interlands was Brattbakk vier keer trefzeker.

"Ik heb veel mooie herinneringen aan mijn loopbaan, maar aan alles komt een eind", zegt Brattbakk over zijn afscheid. De mededeling van Brattbakk komt minder dan een week nadat Rosenborg bekend gemaakt had dat het contract van de 35-jarige aanvaller niet zou worden verlengd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen