AZ legt NEC in 5 minuten over de knie

3 maart 2006, 22:33

Na twee nederlagen op rij waren beide ploegen toe aan een goed resultaat. Op een matig veld in Nijmegen was daar echter weinig van te merken. NEC wilde wel, maar kon niets klaarmaken tegen AZ dat met een veredeld tweede elftal slechts 5 minuten nodig had om NEC de knock-out te geven: 0-2.

Dat er twee gehavende ploegen op het veld stonden was duidelijk te merken. Want na de minuut stilte wegens het overlijden van oud NEC-speler Dries Visser bleef het nog lang stil in stadion De Goffert. Met Harris Medunjanin en Danny Koevermans in de basis bij AZ, was het duidelijk zoeken voor de Alkmaarse ploeg, dat met de drie Oranje-verdedigers als driemansblok was begonnen aan de wedstrijd. Het tempo lag laag en ook NEC kon geen vuist maken. Integendeel, de kansen kwamen er in de loop van de eerste helft voor de bezoekers. Dit was voornamelijk te wijten aan geklungel in de NEC defensie. Ondanks de aanwezigheid van routinier Patrick Pothuizen, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond, waren er veel misverstanden. Danny Koevermans was de eerste die doelman Raymon van Emmerik testte. Vervolgens volgden er twee afstandsschoten van Stijn Schaars, die beiden met veel moeite werden gekeerd. Op slag van rust had Martijn Meerdink de score nog kunnen openen, maar zijn kopbal mistte richting.

Een paar minuten na de 0-2 was er dan eindelijk de eerste kans voor NEC, Romano Denneboom legde de bal met het hoofd klaar voor Edgar Baretto, maar zijn schot ging hoog over. NEC-trainer De Groot probeerde nog wel wat, met bijvoorbeeld spits Guillano Grot voor verdediger Jonas Olsson, maar het mocht niet baten. Dichterbij dan een vermeende strafschop voor Denneboom kwam NEC niet.