Vandereycken krijgt volgende week duidelijkheid

Ger
2 april 2009, 11:25   Bijgewerkt: 2 april 2009, 11:37

Hoewel de positie van René Vandereycken na de nieuwe nederlaag tegen Bosnië-Herzegovina onhoudbaar lijkt, laat de Belgische voetbalbond de bondscoach voorlopig bungelen. De Technische Commissie is momenteel 'te emotioneel' om een afgewogen beslissing te nemen.

De Rode Duivels verloren zowel uit als thuis van Bosnië-Herzegovina, waardoor het WK in Zuid-Afrika onhaalbaar lijkt. In Groep 5 bezet België de teleurstellende vierde plaats, met zeven punten uit zes WK-kwalificatiewedstrijden.

Na de nederlaag in Zenica eisen de Belgische kranten het ontslag van Vandereycken. De Technische Commissie, onder leiding van Philippe Collin, zal echter pas volgende week een beslissing nemen over de toekomst van de bondscoach.

"Deze namiddag vindt alleen een debriefing plaats met Vandereycken", aldus Collin in Het Laatste Nieuws. "Pas volgende week komen we opnieuw samen om te beslissen over de bondscoach. Nu zijn we nog te emotioneel om dat te doen. Het is beter eerst wat afstand te nemen voor we beslissen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen