"Vandereycken serveerde drie jaar pompwater"

Ger
2 april 2009, 12:16   Bijgewerkt: 2 april 2009, 12:35

Na de tweede nederlaag van de Rode Duivels tegen Bosnië-Herzegovina zijn de Belgische kranten niet mals in hun commentaar. Het hoofd van bondscoach Rene Vandereycken ligt nadrukkelijk op het hakblok.

"Het is voorbij", stelt Het Laatste Nieuws. "Het testament van Vandereycken kon in Zenica al na een kwartier geschreven worden. Niets klopte: geen lijn in het spel, nog zelfs maar een aanzet tot een verrassingsplan. En de spelers hielpen de bondscoach ook al niet. Toen we Vandereycken drie jaar geleden vroegen hoe hij zijn aanstelling zou vieren, zei hij: 'Niet met champagne, maar met een glas wijn'. Nu stellen we vast dat hij enkel pompwater serveerde uit een lekkend kraantje. Hij heeft onze geesten te lang vertroebeld."

"De cijfers na dertig matchen Vandereycken zijn ontluisterend", schrijft Het Nieuwsblad. "De bond moet nu aan de bak om een opvolger te zoeken. Er kan voor een voorlopige en goedkope oplossing gekozen worden. De naam van Jean-François De Sart (coach van Jong België, red.) valt steeds nadrukkelijker. Maar voor elke hevige voorstander is er een hevigere tegenstander."

"Het is voorbij, nu al. Nog maar eens een zwarte week voor de Rode Duivels", sipt Le Soir. "Vandereycken is de slechtste bondscoach sinds lange tijd, zeker wat resultaten betreft. In 2007 werd hij nog gered door één stem. Wellicht is er nu niemand meer die hem zal verdedigen."

"Het is gewoon ondenkbaar dat deze bondscoach zou mogen aanblijven", meldt La Dernière Heure. "Het mooiste cadeau dat hij ons nog kan schenken, is zelf zijn ontslag indienen. Maar dat is wellicht hardop dromen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen