Bondspreses: "België is een klein voetballand"

Ger
2 april 2009, 16:45

Voorzitter François de Keersmaecker van de Belgische voetbalbond verwacht niet dat de Rode Duivels zich nog gaan plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika. De Belgen lieten de afgelopen dagen zes dure punten liggen in de dubbele ontmoeting met Bosnië-Herzegovina.

"Nog doorstoten is schijnbaar onmogelijk", aldus De Keersmaecker tegen Sporza. "Theoretisch kan het nog. Maar als je de stand bekijkt, is alles winnen niet genoeg. Bosnië moet ook nog punten laten liggen." België bezet momenteel de vierde plaats in Groep 5 van de WK-kwalificatie. De achterstand op koploper Spanje is liefst elf punten, Bosnië-Herzegovina heeft een voorsprong van vijf punten.

"We moeten realistisch zijn: het is schijnbaar onmogelijk. Mirakels kunnen altijd, maar het is zeer, zeer, zeer onwaarschijnlijk", verzucht de bondspreses. "Dit is uiteraard een enorme ontgoocheling. Na de matchen tegen Turkije en Spanje waren er tekenen van beterschap. Maar dat is er niet uitgekomen. We zeggen altijd dat kleine voetballanden niet meer bestaan. Maar wij zijn er één. We zijn er één geworden."

De Keersmaecker wil niets loslaten over een mogelijk ontslag van bondscoach Rene Vandereycken. "Straks is er een debriefing met de Technische commissie. Maar ik wil niet op de feiten vooruit lopen en ik beslis ook niet alleen. We zullen wel zien, ik ga er nog niks over zeggen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen