Eto'o helpt Barcelona langs Deportivo

Ger
5 maart 2006, 00:23

In eigen huis heeft Barcelona een moeizame zege geboekt op Deportivo la Coruna (3-2). Door de overwinning hield de koploper het gat met naaste achtervolger Real Madrid op tien punten.

Met het oog op de tweede wedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen Chelsea deed Barcelona met de winst het benodigde vertrouwen op. Na een moeizame eerste helft zette de ploeg van Frank Rijkaard de wedstrijd na de rust naar zijn hand. Samuel Eto'o bezorgde Barça in de 61e minuut de volle winst. Eto'o vierde na zijn doelpunt een eigen feestje met de toeschouwers, een week na de racistische uitlatingen in zijn richting door de aanhang van Zaragoza.

Barcelona was al in de tweede minuut op voorsprong gekomen via een treffer van Ronaldinho. Deportivo knokte zich verrassend langszij door goals van Juanma en Andrade. Nog voor rust zorgde Henrik Larsson voor de gelijkmaker, waarna Eto'o zich in de tweede helft tot matchwinner kroonde. Mark van Bommel kreeg in het duel een gele kaart.