FC Twente versterkt selectie met Luuk de Jong

Ger
6 april 2009, 15:16   Bijgewerkt: 6 april 2009, 15:31

Luuk de Jong zet zijn loopbaan volgend seizoen voort bij FC Twente. De 18-jarige aanvaller van De Graafschap tekende in Enschede voor drie seizoenen met de optie voor nog een jaar. Hij had nog een contract tot medio 2011 in Doetinchem.

De Jong, de broer van Ajacied Siem de Jong, speelde vanaf zijn tiende jaar in de jeugdopleiding van De Graafschap. De Doetinchemmer maakte het afgelopen seizoen zijn debuut bij de A-selectie. Na een handvol optredens in de Eredivisie werd hij al in verband gebracht met FC Twente, FC Groningen en SC Heerenveen.

"Het eerste gesprek dat ik met FC Twente had gaf mij direct een goed gevoel. De club heeft de laatste jaren een groei doorgemaakt en veel jonge spelers hebben zich bij FC Twente goed kunnen ontwikkelen. Dat hoop ik ook te kunnen bereiken", zegt de aanvaller, die dit seizoen twee keer scoorde in dertien competitieduels.

"Luuk is een jonge getalenteerde speler die dit seizoen de nodige ervaring op heeft gedaan in de Eredivisie en zich goed heeft ontwikkeld", zegt trainer Steve McClaren van FC Twente. "Hij geeft aan zich bij FC Twente verder te willen ontwikkelen als voetballer en die kans bieden wij hem graag."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen