Vrouwen: ADO Den Haag aan kop na zege bij Utrecht

10 april 2009, 00:09   Bijgewerkt: 10 april 2009, 12:16

ADO Den Haag is de nieuwe koploper in de Eredivisie Vrouwen. De Zuid-Hollanders hadden in een zesputenduel met FC Utrecht voldoende aan een 1-2 zege om de leiding over te nemen van AZ, dat vanwege bekerverplichtingen niet in actie kwam. Het gat met de regerend landskampioen uit Alkmaar bedraagt twee punten.

Shanice van de Sanden zette de Utrechters halverwege de eerste helft nog wel op 1-0, maar na rust boog het bezoekende ADO in een tijdsbestek van drie minuten de achterstand om in een voorsprong, door treffers van Ilse Witteman en Lisanne Grimberg.

Nummer drie Willem II schreef donderdag eveneens drie punten bij (1-0 tegen FC Twente), waardoor de Tilburgers hun titelkansen levend houden. Het verschil met ADO blijft beperkt tot vijf punten. De Tricolores hebben bovendien, net als AZ, één duel minder gespeeld dan de Residentieclub.