Huntelaar: "Ajax straalt weer plezier uit"

6 maart 2006, 05:00

Hij maakt doelpunten met zijn linkervoet, zijn rechtervoet, zijn hoofd en sinds zondag ook uit een vrije trap. De grote vraag is dan ook: wat kan Klaas Jan Huntelaar, de nieuwe held van Ajax, eigenlijk níet? "Keepen, daar ben ik niet zo goed in", lacht de pas 22-jarige aanvaller. Het moge duidelijk zijn: Ajax heeft sinds de komst van Huntelaar weer een echte doelpuntenmachine in de punt van de aanval lopen. FCUpdate.nl sprak met aanvaller, die Ajax hoogstpersoonlijk terug naar de top lijkt te brengen. "Het wordt steeds leuker."

Toen Ajax in de winterstop negen miljoen euro neerlegde voor Klaas Jan Huntelaar, waren er nogal wat twijfels. Zou de jonge aanvaller om kunnen gaan met de druk? Zou hij niet verdrinken bij Ajax, de club die toch te boek staat als een massagraf voor vermoorde reputaties van spitsen? Na een aantal moeizame weken neemt Huntelaar langzaam maar zeker al deze twijfels weg. Met tien competitietreffers en zijn doelpunt tegen Inter Milaan bewijst hij inmiddels wekelijks waarom Ajax zo veel geld voor hem op tafel wilde leggen.

Huntelaar vindt dat Ajax duidelijk in de lift zit. "De laatste weken speelden we als team vaak niet goed, met name de organisatie stond niet altijd zoals hij moest zijn. Nu is dat beter, de linies sluiten beter op elkaar aan en de posities zijn beter bezet. Ook om de wedstrijden heen gaat het beter. Het team groeit en er is meer beleving op de trainingen. Er straalt allemaal meer plezier vanaf dan toen ik hier kwam, eigenlijk wordt het alleen maar leuker."

Met zijn productiviteit geeft Huntelaar zijn visitekaartje af aan bondscoach Marco van Basten, die zondag vanaf de tribune de verrichtingen van de spits bekeek. Toch weigert Huntelaar zich rijk te rekenen. Aan een plaats in de selectie voor het WK denkt hij dan ook nog niet. "Daar ben ik niet mee bezig. Deze drie doelpunten zie ik niet als een soort sportieve revanche omdat ik niet bij de selectie zat voor het duel met Ecuador. Helemaal niet. Ik houd me voorlopig gewoon bezig met Ajax. Ik wil doorgaan met doelpunten maken, daarna zie ik het wel."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen